Whatsapp
YENİSES Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
<text class="f-s-24 pos-s d-inline-block mt-30 pt-40">YENİ SES ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ</text>

YENİ SES ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

 

Duyu Bütünleme Eğitimi

Uzmanlara göre, bireysel eğitimin yanında konuşma eğitimi ve duyu bütünleme terapisi, iyileşme sürecine önemli katkılar sağlıyor.

DUYU BÜTÜNLÜĞÜ NEDİR?

Çevremizle (sosyal ve fiziksel) olan etkileşimimizde vücudumuzu etkili bir biçimde kullanabilmemizi sağlamak için, vücudumuz ve çevremizden gelen duyuları (görme, işitme, koklama, tatma, dokunma, vestibuler ve proprioseptif duyular) organize eden nörolojik bir işlemdir.

DUYU BÜTÜNLEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Duyu Bütünleme Bozukluğu, kişinin günlük yaşamını düzgün bir şekilde idare edebilmesi için duyuları aracılığıyla aldığı bilgiyi, gerektiği gibi kullanamamasıdır.

DUYU BÜTÜNLÜĞÜ TERAPİSİ

Duyu Bütünlüğü Terapisi, hareketin planlanması ve duyu bilgilerinin bütünleştirilmesine odaklanır. Bu terapi yönteminde organize etme, planlama, fiziksel çevre ile adaptif ilişki kurma gibi problemler ve istemli hareketlerin yapılmasındaki bozukluklar düzeltilmeye çalışılır. Duyu bütünleme bozukluğunun yaygın görüldüğü otizm spektrum bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, motor mental reterdasyon gibi bir çok tanı almış çocukta bu tedavi yöntemi kullanılabilir.

Resimler