Whatsapp
YENİSES Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
<text class="f-s-24 pos-s d-inline-block mt-30 pt-40">YENİ SES ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ</text>

YENİ SES ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

 

Aile Eğitimleri

Kurumumuzda bulunan özel çocuklarımıza tanı aşamasında psikoloğumuz tarafından gerekli görülen psikolojik testler uygulanmaktadır.

Kurumumuzda bulunan özel çocuklarımıza tanı aşamasında psikoloğumuz tarafından gerekli görülen psikolojik testler uygulanmaktadır.Uygulanan psikolojik testlerin sonuçlarına göre belirlenen eğitim programı ailere anlatılmakta,gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.

Çocuğun evde yapması gerekenler,bu süreçte ailenin nasıl davranması gerektiği,konulan tanının ne olduğu sürecin nasıl ilerleyeceği gibi konularda bilgilendirme yapılmaktadır.İsteyen ailelere psikoloğumuz ve rehber öğretmenimiz tarafından aile danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Gerekli görüldüğü takdirde ve aileyle ortak bir karar doğrultusunda Bilişsel Terapi(yüzleştirme,duyarsızlaştırma,davranış etkinleştirme),Şema terapi yapılmaktadır.

Aile danışmanlığı kapsamında;

  • Aile anlaşmazlıkları,ailevi krizler
  • Çocukların davranış problemleri ve okul problemleri
  • Aile bireylerinde fizyolojik ve psikolojik hastalıklar yada madde bağımlılığı gibi durumlarda profesyonel psikolojik destek
  • Yaşamın dönüm noktalarında ; Yas,yaşlılık,kültürel uyum,travma,göç,boşanma süreci ve sonrasında psikolojik destek
  • Aile üyeleri büyük bir değişikliğe hazırlandığında ve sorunlar yaşayabileceklerini düşündüklerinde;Taşınma,çocukları olan bireylerin evlenmeye karar vermeleri,boşanma,çocuk evlat edinme gibi durumlarda psikolojik destek